Hoito-ohjeet

Hoito-ohjeet poronnahkatuotteille ja silkkituotteille on hyvä lukea viimeistään siinä vaiheessa, kun on hankkinut itselleen laadukkaan käsityönä valmistetun design-tuotteen. Kun nahkatuotetta ja silkkihuivia huoltaa ja hoitaa oikein, se kestää pitkään ja näyttää upealta vuodesta toiseen. Virheellinen puhdistusmenetelmä saattaa jopa pilata materiaalin, jolloin sen palauttaminen ennalleen ei välttämättä onnistu.

Poronnahkatuotteet ja silkkihuivit on valmistettu helppohoitoisista luonnonmateriaaleista. Sekä poronnahkatuotteiden että silkkihuivien hoito-ohjeet ovat yksinkertaiset. Pesu ja kuivaus toteutetaan hellävaraisesti käsin pesten. Lue materiaalikohtaiset hoito-ohjeet tästä ja kysy tarvittaessa lisää asiantuntijalta.

Käsinmaalattu silkki

Käsinmaalattu silkki on herkkä ja hentoinen materiaali, joka on luonnostaan ilmavaa ja kevyttä. Silkin luonnollisiin ominaisuuksiin kuuluu sen hengittävyys. Silkki on kuumalla sopivan viileä, ja viileällä säällä silkki lämmittää miellyttävästi. Silkkihuivit pestään käsin ja kuivataan ohjeen mukaan huivin ominaisuuksista riippuen. Silkki vaatii aina käsinpesun ja mielellään hellävaraisen pesuaineen silkille. Kuivaus tehdään sen mukaan, minkälainen huivin pinta on tarkoitus olla.
– Sileä silkkihuivi silitetään märkänä. Silityksessä suositellaan mietoa lämpötilaa.
– Rypytetty silkkihuivi kierretään ja jätetään kuivumaan. Kuivaus kannattaa tehdä ilmavassa tilassa, jossa lämpötila pysyy tasaisena.

Poronnahka

Poronnahkatuotteet eivät tarvitse nahanhoitotuotteita, koska nahka on käsitelty vettä ja likaa hylkiväksi. Nahanhoitoaineet saattavat heikentää poronnahan ominaisuuksia. Nahan pesu tehdään ohjeen mukaan hellävaraisesti. Pesuohje riippuu poronnahkatuotteesta.
– Nahkaessut: Pese nahkaessu Marseille-saippualla. Jätä viimeiseen huuhteluveteen hieman saipuaa, jotta nahan pehmeys säilyy. Marseille-saippuaa saat hyvinvarustelluista päivittäistavaraliikkeistä.
– Nahkareput ja laukut: Poronnahka on käsitelty vettä ja likaa hylkiväksi. Älä käsittele nahkaa nahanhoitoaineilla, jotta sen ominaisuudet eivät muutu. Puhdista nahkalaukku tai -reppu kostealla liinalla tarvittaessa. Jos nahkareppu kastuu sateessa, anna sen kuivua ilmavassa paikassa. Älä kuivata kuumassa tilassa kuten kuivauskaapissa tai saunassa.

Käsinmaalattu silkkihuivi -hoito-ohjeet silkkihuivin pesuun.